Ostaňte v kontakte a prihláste sa na odber nášho Newslettra

Please wait...

Ďakujeme, Boli ste úspešne prihlásení na odber noviniek.

Kedy a ako klientovi odporučiť terapiu

Kedy_a_ako_klientovi_odporucit_terapiu
Články

Kedy a ako klientovi odporučiť terapiu

Tento sprievodca slúži ako zdroj informácií v prípadoch, keď potreby klienta presahujú rámec kompetencií koučov. Pomôže im pri rozlišovaní, kedy a ako odporučiť klientovi pomoc odborníka na duševné zdravie či iný typ pomoci.

Cieľom je pomôcť koučom rozpoznať u klienta ťažkosti spojené s duševným zdravím, ktoré presahujú možnosti koučovania, a naučiť sa, ako k nim pristupovať. V istých prípadoch je úlohou kouča pomôcť klientovi aj pri rozlišovaní potreby vyhľadať odbornú pomoc.

Tieto pokyny vychádzajú z profesionálnych názorov odborníkov na duševné zdravie a koučov z Austrálie, Kanady, Juhoafrickej Republiky, Holandska a Spojených štátov na to, ako možno rozpoznať situácie, v ktorých sa u človeka rozvíjajú vážne ťažkosti súvisiace s duševným zdravím, a na to, ako takému človeku odporučiť pomoc odborníka na duševné zdravie.

Tieto pokyny predstavujú základný súbor odporúčaní, ako pomôcť niekomu, kto trpí ťažkosťami s duševným zdravím. Každý človek je jedinečný, a preto podporu treba prispôsobiť na mieru potrebám daného jedinca. Tieto odporúčania nemusia byť vhodné pre každého. Sú navrhnuté s cieľom poskytnúť pomoc tým, ktorí pôsobia v rozvinutých anglofónnych krajinách, a preto nemusia byť ideálne pre ostatné kultúrne skupiny či osoby žijúce v krajinách s odlišným systémom zdravotníctva.

Celý dokument nájdete TU.